Vader met kind in het water

Er wordt gewerkt in privé-zwembaden die wat betreft rust, waterkwaliteit en sfeer prima geschikt zijn. Deze zwembaden beantwoorden aan de strenge normen van de Vlarem II-wetgeving. Het water wordt opgewarmd tot de luxueuse temperatuur van 34 °! Dit betekent dat uw kindje al vanaf zes weken in het warme water kan.

Op de informatie-avonden voor ouders wordt er uitgebreid uitleg gegeven over chloor, vaccinaties, hersenvliesontsteking (wordt niet doorgegeven via zwembaden !!), Vlarem II-wetgeving e.a.

Zie ook de webpagina ‘chloor‘.

Temperatuur

Kind vol plezier in het water

Door hun kleine lichaampjes koelen baby’s in het water wel sneller af dan volwassenen. Vandaar dat een verhoogde temperatuur van het water noodzakelijk is. (34° tot 6 maanden /32° vanaf 6 maanden; bron: Bauermeister Duitsland ) In kouder water kan door de afkoeling de weerstand verminderen.

De gezondheid en zelfredzaamheid van uw kindje

Baby’s zijn niet ‘waterveilig’ … maar vooraleer ze kunnen lopen, kunnen ze wel gemakkelijk en vrij in het water bewegen. Dit komt hun hele ontwikkeling uitermate ten goede. Onderzoek wijst uit dat baby’s die regelmatig in het warme water bewegen psychomotorisch optimaler ontwikkelen dan andere kindjes. (Bauermeister Duitsland))

Zelfredzaamheid van uw kindje in water is geen overbodige luxe. Dramatisch genoeg verdrinken in België immers jaarlijks nog heel wat kindjes. Zware handicaps ten gevolge van zuurstofgebrek of overlijden zijn daarvan het zeer trieste gevolg. De praktijk wijst uit dat ook kleine kindjes spelenderwijs en zonder forceren een aantal vaardigheden kunnen verwerven die levensreddend kunnen zijn in geval van nood.

Deel de liefde: