De vereniging heeft tot doel:

Een bescheiden oefenschool te zijn waar jonge ouders steun en begeleiding vinden in de ontwikkeling van de affectieve relatie met hun kindjes.

In zijn boek ‘Verbondenheid’ schrijft John Bowlby:

“… schijnen de eerste maanden en jaren nadat een baby geboren is een kritische periode
te vormen in de ontwikkeling van een vader en een moeder. … wij pleiten er nu voor dat ook ouders geholpen worden zodra ze ‘geboren’ zijn …”

Leren is beperking. Ontdekken is ontwikkeling. We gaan samen op weg.

Ouders met kinderen

“Watergewenning met vertrouwenspersoon”: zo ervaarden wij ons zondagse uitje in het zwembad. 

Het start op het droge: enkele fijne gesprekken om de visie te ervaren van waaruit gewerkt wordt en om direct ook aan te voelen of dit iets kan betekenen in het dagelijks leven als koppel en als ouders. Prachtig; maar toch ook wel wat beangstigend als man met ‘harde’ bolster :). Hoewel onze kindjes nog liever élke zondag “naar Hannah” wilden: in het zwembad hadden ze regelmatig te kampen met waterangst. Geen probleem voor begeleidsterHannah, die er dan is om liefdevolle aandacht en de nodige ruimte en tijd te geven. En uiteindelijke komt het dan allemaal op zijn pootjes terecht: onze oudste (6 jaar) is een echte waterrat geworden en de jongste (4 jaar) gooit zichzelf als een vrolijke puppie in het water. De begeleidster Hannah is heel begaan met het welzijn van kinderen en hun ouders en heeft ook kennis van vanalles op gebied van het gezin en is zacht maar krachtdadig in haar communicatie en kan oriënterende raad geven: voor ons een echte meerwaarde!

Bedankt Hannah voor de energie die je ons gaf!

Joke en Jan, Lore en Kato

Deel de liefde: