Aquawellness

Sessies voor echtparen in verwachting en individuele sessies aquawellness vanuit de haptonomische benaderingswijze in warm water van 34° (Voor de leesbaarheid wordt hier telkens man geschreven maar man/partner bedoeld.)

vraag de mail met praktische info: ‘aquawellness’ of ‘aquawellness voor zwangeren’

De pre- en postnatale begeleiding op het droge kan gecombineerd worden met sessies in het water. Gaandeweg en stap voor stap zal ik de man laten ontdekken hoe hij zijn vrouw een betekenisvolle sessie kan geven. Door luisterend en voelend aanwezig te zijn en door haar bewegingen in het water te leren verstaan en daarop in te spelen, kan de man samen met zijn vrouw het vertrouwen opbouwen dat een proces – meer specifiek het geboorteproces – zichzelf zal ontwikkelen en afwikkelen.
De traagheid en de rust die het water oproept, helpt de jonge ouders om meer vertrouwd te worden met slow motion-bewegingen. Door de grote bewegingen van zijn vrouw in het water te leren verstaan, kan de man ook beter de subtiele bewegingen van het ongeboren kindje leren aanvoelen. Zo kan papa prenataal het contact met het kindje al opbouwen en aan het kindje laten voelen dat het welkom is.

Aquawellness drijven op kussen en buis

In het water valt de beperking van de zwaartekracht weg waardoor de bewegingsmogelijkheden aanzienlijk vergroten. De zwangere vrouw zal hierdoor in de gelegenheid zijn om haar schoot ‘ruimschoots’ te laten zijn voor het ongeboren kind. Haar bewustzijn en gevoel voor zichzelf en haar kind verdiepen zich waardoor ze zich goed voorbereidt op de geboorte. Sommige vrouwen geven aan dat het kind in de schoot synchroon beweegt met de bewegingen die zij in het water zelf maken.

Deze sessies zijn uiteraard ook heilzaam voor niet-zwangeren. Gedragen en bewogen worden in warm water, kom je tot rust. Sommige mensen gaan spontaan stretchen, geeuwen, zich uitrekken. Ik zal én luisteren naar de beweging die aanwezig is én impulsen geven tot nieuwe richtingen.
De kwaliteiten van het warme water om én rust én stretching mogelijk te maken, brengen de cliënt in een diepe toestand van ontspannen. De innerlijke ruimte die daarbij vrij komt, het jezelf ‘groter’ en ‘dieper’ beleven dan doorgaans, is de motor voor een letterlijk en figuurlijk ‘ontwikkelingsproces’.

Aquawellness

Meer en meer wordt dit werk ook door o.a. gynaecologen, vroedvrouwen en osteopaten als
waardevol erkend.

Omwille van de rust werk ik liefst in privé-zwembaden die wat betreft waterkwaliteit en sfeer prima geschikt zijn. Het water wordt opgewarmd tot de luxueuze temperatuur van 34°

Deel de liefde: