Uit het verslag van Kristien

Aly kan maar niet genoeg krijgen van m’n buik en blijft rustig doorvoelen. Daarna mag hij m’n benen opnieuw op het bed leggen en toont Hannah hoe hij m’n benen kan modeleren. Ze raakt mijn rechterbeen aan en gaat er zachtjes over naar m’n tenen toe. Het is een zachte maar toch gedecideerde beweging die verlossend werkt. Alsof m’n benen heel licht gemaakt worden. Aly probeert m’n linkerbeen. Eerst een beetje te stevig maar na mijn aangeven, heeft hij het helemaal beet. Zalig, zo’n twee masseurs ! En dan een heel straf moment : Aly is even bezig met het modeleren en ons kindje beweegt duidelijk in de richting van zijn aanraking. We hebben thuis nog geoefend en fantastisch hoe de baby reageert op Aly. Onvoorstelbaar ! Ik beweeg m’n hand soms een tijdlang op m’n buik en ze beweegt rustig met hier en daar een stootje. Als Aly zijn hand legt, dan is het alsof ze sprongetjes van geluk maakt omdat papa daar is.
Echt geweldig.

In de individuele sessies zowel tijdens de zwangerschappen als na de bevallingen hebben we steeds warm en liefdevol advies gekregen van HannahZe hielp ons vaak op weg. Ook de watergewenning zijn geweldig ontspannende momenten met het gezin. De terugkerende rituelen, liedjes enz. geven de kinderen een vertrouwd gevoel. Een aanrader voor alle mama’s en papa’s die bewust willen omgaan met zwangerschap, geboorte, groei en ontwikkeling in de eerste levensjaren.

Getuigenis van Daphne

Getuigenis van Caroline

Lieve Hannah, 
We zijn je zo dankbaar voor alles wat je ons reeds leerde… op een rustige, liefdevolle en zeer bewuste manier leerde je ons hoe onze kids te dragen, te voelen en hoe communiceren met hen. De kinderen krijgen dankzij deze aanpak zoveel vertrouwen in zichzelf en in onze relatie. 
Elke week opnieuw een mooi moment van connectie met hen, elke week opnieuw bewuste aandacht en samen genieten in het water, elke week opnieuw leren we zoveel bij! 
Dank je wel!
L
iefs, Caroline en Michel

Tijdens mijn eerste zwangerschap waren we onmiskenbaar in blijde verwachting. Alles verliep vlot,we zagen de toekomst rooskleurig in en we hadden geen reden om te piekeren. De geboorte vanonze dochter was zowel voor mij als voor mijn man een intense gebeurtenis. Ik koos ervoor omzonder epidurale verdoving te bevallen. De aanwezigheid van mijn man betekende een grote steunvoor mij. Ik ervoer de geboorte als erg overweldigend en uit onzekerheid nam mijn man een ietwatonbeholpen, afwachtende houding aan. Na uren van hard labeur kwam de beloning in de vorm vaneen warme, zachte wolk van een baby.Het is het paar gloednieuwe rode schoenen dat ons uiteindelijk samenbracht. Of beter gezegd: denieuwsgierige verkoopster -niet toevallig mijn moeder- die te weten kwam dat Hannah cursussenwatergewenning voor baby’s geeft. Met z’n drieën ontspannen in het warme water en tegelijkertijdde zelfredzaamheid van onze kleine meid stimuleren, dat leek ons wel wat. Dankzij dehaptonomische benadering en Hannahs tonnen ervaring werd onze zondagse activiteit veel meerdan een ‘zwemles’. We kregen bruikbare tips om onze dochter, die het even wat moeilijker had, testimuleren in haar zelfzekerheid en motorische ontwikkeling. Als we mensen voor het eerst vertellenover de haptonomie reageren ze vaak nieuwsgierig, maar met een kritische blik in de ogen. Wijhebben de haptonomische methode gaandeweg ontdekt en we hebben ondervonden dat ze heellogisch en samenhangend is. Eigenlijk is het vreemd dat de haptonomie in Vlaanderen zo onbekendis.We kozen allebei met volle overtuiging en veel enthousiasme voor een tweede kind. Toch werd er, integenstelling tot de eerste keer, tijdens die tweede zwangerschap niet enkel onbezonnen uitgekekennaar de komst van de baby. Opnieuw wou ik zo natuurlijk mogelijk bevallen, maar soms stakentwijfels de kop op. Het was mentaal een grotere uitdaging om de uitgerekende datum te ziennaderen. We gingen in op Hannahs aanbod van zwangerschapsbegeleiding. De sessies waren eenmoment om ons drukke leven even op pauze te zetten en bewust stil te staan bij het tweede kindjedat groeide in mijn buik. Door onze wensen uit te spreken stonden we sterker in onze schoenen dande eerste keer. Niet enkel door zijn aanwezigheid was mijn man een grote steun voor mij, degeboorte van onze zoon beleefden we samen.

Getuigenis van Julie

Getuigenis van Joke en Jan, Lore en Kato

“Watergewenning met vertrouwenspersoon”: zo ervaarden wij ons zondagse uitje in het zwembad.

Het start op het droge: enkele fijne gesprekken om de visie te ervaren van waaruit gewerkt wordt en om direct ook aan te voelen of dit iets kan betekenen in het dagelijks leven als koppel en als ouders. Prachtig; maar toch ook wel wat beangstigend als man met ‘harde’ bolster :). Hoewel onze kindjes nog liever élke zondag “naar Hannah” wilden: in het zwembad hadden ze regelmatig te kampen met waterangst. Geen probleem voor begeleidsterHannah, die er dan is om liefdevolle aandacht en de nodige ruimte en tijd te geven. En uiteindelijke komt het dan allemaal op zijn pootjes terecht: onze oudste (6 jaar) is een echte waterrat geworden en de jongste (4 jaar) gooit zichzelf als een vrolijke puppie in het water. De begeleidster Hannah is heel begaan met het welzijn van kinderen en hun ouders en heeft ook kennis van vanalles op gebied van het gezin en is zacht maar krachtdadig in haar communicatie en kan oriënterende raad geven: voor ons een echte meerwaarde!

Bedankt Hannah voor de energie die je ons gaf!

We willen je wel heel hard bedanken voor alle fijne, warme, leuke en liefdevolle momenten die we samen met onze kinderen bij jou hebben mogen beleven.

Veel liefs

Loeka, Bieke en Ronald

Een bedankje. Leuk!

Getuigenis van Inge, trotse mama van Henri

Onder de zachte, persoonlijke begeleiding van Hannah zorgt haptonomie ervoor dat ik tijdens de watergewenning bewust het denken loslaat en me laat leiden door de lichaamstaal van onze zoon. Hem bevestigen in zijn mogelijkheden, zonder woorden, doet hem als individu figuurlijk groeien.

Mijn uitdaging als mama is om deze inzichten ook naast de watergewenning in praktijk om te zetten.

Deel de liefde: