De veranderingen die we nodig hebben om een totale ineenstorting te vermijden, zijn precies die dingen die we moeten doen om de wereld te creëren waar we van dromen.

Prof. David Korten, econoom en psycholoog

Ergens onderweg zijn we de vaardigheid verloren om met zorg voor elkaar en de Aarde samen te leven. Daarom zou het niet slecht zijn als we dit op een eigentijdse manier terug aanleren. Zodat onze maat-schappij weer een samen-leving wordt.

Graag wil ik blij nieuws met jullie delen:  In deze lente van 2022 start in Houtem bij Vilvoorde een nieuwe zelfoogstboerderij. Dit concept is voor mij een antwoord op veel gestelde vragen van vandaag. Het is de reden waarom ik samen met Dimi Maertens deze landbouwgrond gekocht heb. Hij bouwt met zijn vrouw Sara Schelkens de nieuwe bio boerderij uit. Jullie zijn van harte welkom om het boerenleven met je gezin te ervaren en gezonde groenten op tafel te zetten. Ook helpende handen zijn altijd welkom.

Focus op gezondheid en handen uit de mouwen ! 

Ik stond mee aan de wieg van en ben sinds een zevental jaar actieve plukker op de zelfoogstboerderij ’t Lekkerland in Puurs. Als 15 jarige studeerde ik aan de tuinbouwschool in Vilvoorde. Community Supported Agriculture of door de Gemeenschap Gedragen Landbouw is voor mij een antwoord op de veel gestelde maatschappelijke vragen van vandaag. (http://www.csa-netwerk.be/) Mijn loopbaan heeft echter een andere wending genomen dan tuinbouw. Ik werk nu, zoals je ziet op deze site, met zwangeren en baby’s. De motivatie om samen met Dimi Maertens een landbouwgrond in Houtem/Vilvoorde te kopen, was naast een duurzame investering doen, ook de droom waarmaken om lokaal, gezond voedsel te voorzien voor de komende generaties en zo de veerkracht en autonomie van onszelf en van de plaatselijke bevolking te verhogen.  Als gemeenschap verantwoordelijkheid dragen voor voedsel, kan dan weer de noodzakelijke sociale banden versterken. Voor mij gaat het streven naar een duurzame en ecologische samenleving hand in hand met meer verbondenheid, ondersteuning en waarachtige solidariteit: met Salie en Apekool zijn we een stukje verder op weg naar een samenleving op mensenmaat. Op termijn wil ik graag mijn aandeel in de grond via een coöperatieve doorverkopen aan de plukkers zelf. Zodat de grond weer van iedereen en van Moeder Aarde wordt.

Bio boer Dimi en Hoedster van de Aarde Sara telen voor jullie gezonde seizoensgebonden groentjes.

Op termijn willen we in het kader van Kdanse vzw allerlei workshops, rondleidingen enz. organiseren. Contacteer ons als je interesse hebt of wil samen werken.

Www.facebook.com/salieApekool

salie.en.apekool@mail.com

Deel de liefde: